In mijn aanpak leer je jezelf kennen en de dingen, die wel oké zijn in je leven, te herwaarderen. In de cursussen word je wakker geschud, omdat je haast niet meer positief kunt denken. Alle energie verlies je vaak aan het negatieve en wat nog moet. Je leert te kijken naar  wat er wel is, ook met betrekking tot vroeger. Het gaat niet om je verleden, maar wat dat met je gedaan heeft. 

Deze aanpak komt voort uit de positieve psychologie en werkt zeer goed. Het is een goed alternatief voor de reguliere behandeling binnen de geestelijke gezondheidszorg die vaak gericht zijn op klachten, ziekte, gedwongen veranderingen en herstellen door therapie. Nee, dat hoeft niet. In mijn aanpak ben jij het vertrekpunt. 

Mensen geven telkens terug dat ze dit zeer prettig vinden. Het simpele feit dat ze negatieve gedachten leren los te laten, maakt dat hun krachten weer naar boven komen en dan ga je je zelf weer positief waarderen. Vaak al na de eerste sessie geven mensen aan dat het gesprek goed ging, omdat er opeens het besef was dat ze wel oké zijn en dat de klachten normaal zijn en er mogen zijn.

Veel slaapproblemen zijn geen slaapstoornis. Nee, mensen kunnen wakker liggen van het negatieve denken of andere zaken die spelen en dat is normaal. Het hoort erbij en mag er zijn. Door dit besef laat je vaak de slaapstoornis los en ga je vanzelf beter slapen.