Deel jouw ervaring

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Average rating:  
 36 reviews
 by Anoniem

Tijdens de wandelingen met Jos, verteld Jos zijn verhalen waar ik tijdens en na de wandeling over na ben gaan denken. Het wandelen met Jos heeft mij veel opgeleverd zowel in de werksetting als prive. Ik vind zijn vrije geest en kennis die hij heeft van meerwaarde. Het is een toevoeging op mijn leven geweest, waardoor ik nu makkelijker door het leven kom, ondere andere door de verhalen, wat mij ook handvaten hebben gegeven net als het boek, voluit leven.

 by S.

Heb Jos vorig jaar leren kennen via mijn werk.
Deze gesprekken hebben mij doen nadenken en kwam ik er achter dat ik vast liep met mezelf, mezelf was kwijtgeraakt.
In een van onze eerste gesprekken heb je met laten inzien dat ik een mooi mens ben die er mag zijn, je bent oké zoals je bent!
Kijk heel erg positief terug op onze gesprekken, het heeft me laten inzien dat ik mezelf te veel heb weggecijferd en te vaak deed wat anderen van me verwachten.
Jos kan op een rustige en duidelijke manier de juiste vragen stellen, die me aan het denken hebben gezet.
Hij heeft me in positieve zin een spiegel voorgehouden om weer naar jezelf te kunnen luisteren, wat wil ik zelf graag.
Ook aan het boek voluit leven heb ik veel gehad, veel andere ikken zijn er nog maar kan er nu anders naar kijken.
Het heeft me meer rust gebracht, me de mogelijkheid en inzicht gegeven om keuzes te maken, maar ook een stuk acceptatie van mezelf!
Dankjewel daarvoor!

 by Anita

Het is voor mij al een aantal jaar geleden dat ik bij Jos in de cursus voluit leven terecht kwam,omdat ik van binnen helemaal vast zat. Ik toonde niet snel mijn emoties, maar Jos kreeg het voor elkaar en wist mij weer tot mezelf te brengen. Het eerste wat ik van Jos heb geleerd : je bent oke! Ik denk nog elke dag aan die fijne cursus tijd terug en waar het mij nu heeft gebracht. Van een onzekere vrouw naar een hele sterke vrouw die zich nu ook uit durft te spreken en iets wat negatief is om te denken naar iets positiefs! Jos echt super veel dank voor wat ik van jou heb mogen leren, en dat ik jou toen heb mogen ontmoeten! Jou manier om mensen te ondersteunen is echt top!

 by Milou

7 jaar geleden kwam ik voor het eerst bij Jos waar hij praktijkondersteuner was bij de huisarts. Omdat ik toen buik en darm klachten had, adviseerde de huisarts mij om eens naar Jos te gaan. Hij zou mij eventueel kunnen helpen met wat ontspanningsoefeningen. Tijdens ons eerste gesprek, kwam er vanalles uit wat ik niet verwacht had. Want de vraag was; wanneer begonnen de klachten? En wat speelde er destijds in jou leven?

Waarom had ik daar zelf nooit bij stil gestaan?

Tijdens deze sessies met Jos heb ik geleerd dat gevoelens er mogen zijn. Dat het oké is dat je je af en toe niet goed voelt. Om die gevoelens toe te laten, en te ervaren wat je daarmee kan doen. Dat 'Ik weet het niet' geen antwoord is. Dat je het heus wel weet maar dat je erover moet nadenken.

Nu, 7 jaar later, zocht ik Jos weer op. Nadat mijn eerste kindje stil geboren werd, had ik iemand nodig die mij kende. Iemand die realistisch is. Iemand die mij kon helpen om woorden te geven aan gevoelens die ik heb maar die ik zelf nog niet helemaal kan plaatsen. Dat moest Jos zijn. Hij leerde mij 7 jaar geleden al te accepteren dat alle gevoelens die ik heb er mogen zijn. De gesprekken van toen hielpen mij al heel goed tijdens het proces waar ik nu door ga.

Jos, bedankt voor je tijd. Voor de fijne wandelingen tijdens onze gesprekken. ( ook in de stromende regen ) want als iemand mij geleerd heeft dat het niet erg is om nat te worden. Dan ben jij het !

 by Bo

Een jonge vrouw met een masker waarmee het, voor de buitenwereld, altijd goed ging. Zo zou ik mijzelf omschrijven toen ik bij Jos naar binnen liep. Op het moment dat ik mijn eigen gedachtes en gevoelens moeilijk kon ordenen ben ik hulp gaan zoeken. Daar zat ik dan.. ik faalde: mijn ‘probleem' kon ik niet zelf oplossen, ik was teleurgesteld in mijzelf. Al gauw leerde ik dat al die gedachten ‘monsters’ waren, monsters die mijn hoofd op hol konden brengen. Hier heb ik al die tijd tegen gevochten, doordat ik vocht gingen ze niet weg. Tot dat Jos mij leerde om het te accepteren dat ze er zijn, de monsters even toe te laten dan verdwijnen ze vanzelf meer naar de achtergrond.
Na de eerste sessie heeft Jos het boek voluit leven voor mijn neus gelegd. De cursus kon mij gaan helpen om mijn gevoelens te accepteren, om mijn emotie te durven tonen en om mijn monsters aan te pakken. Zo gezegd zo gedaan. Ik werkte hard aan mijzelf, ik kon steeds meer toelaten, ik kon mijn gevoelens verwoorden en ik was minder streng voor mijzelf. Maar het tonen van emoties in het openbaar bleef lastig. Voordat de cursus eindigde is het mij gelukt om over die enorme berg heen te stappen, wat was het eng maar wat voelde het fijn. Ik toonde mijn emotie.

Jos is een ervaren deskundige die niet als therapeut met je praat, maar van mens tot mens. Geen diagnoses maar een persoon in zijn kracht zetten om een nog betere versie van zichzelf te worden dan dat het al is.

Bedankt Jos!

 by Annemiek

Bedankt Jos

Ik ben via de praktijkbegeleider van de huisarts bij je terechtgekomen.
Die vertelde mij dat de cursus voluit leven gegeven werd door jou en dat jij waarschijnlijk een goede aanpak voor mij zou hebben.
Daar ging ik dan een week later naar de cursus.
Daar aangekomen zaten er al een paar cursisten in de hal te wachten. We kwamen in de cursuszaal en er was eigenlijk meteen een hele veilige sfeer.
Jij volgt het boek voluit leven op een bijzondere manier. Niks geen lesjes maar alles vanuit eerlijkheid en positiviteit. Jij zet iedereeen stil maar mij letterlijk.
Jij triggert met je gedrag en opmerkingen en zet je aan het denken en vooral omdenken.
Voordat de cursus begon was ik mezelf kwijt, had geen regie meer over mijn emoties .Verdriet boosheid en angst hadden mij overgenomen. Ik wilde weer blij zijn.
Door de cursus leerde ik dat ellende erbij hoort dat wist ik allang hoor maar nu moest ik dat gaan accepteren en er niet meer tegen vechten.
Niet meer vechten is erg moeilijk als je dat je hele leven wel gedaan hebt en proberen te leven i.p.v. overleven is erg lastig. Maar dankzij de cursus voluit leven en later de cursus dit is mijn leven die ook erg fijn was in Veenhuizen met fijne veilige sfeer en fijne medecursisten en goede eyeopeners en humor door jou is het me gelukt weer meer te lachen en niet meer boos te zijn maar te accepteren dat het is zoals het is en dat je zelf de regie weer moet nemen over je leven.
Ook heb je mij als coach voor problemen op werkgebied ontzettend geholpen met jouw kijk op mij. Je hebt mij weer zelfvertrouwen gegeven en geleerd minder emotioneel op alles te reageren en weer plezier te krijgen in wat ik altijd met veel passie heb gedaan en wat helemaal verdwenen was door onzekerheid en angst.
Je angst en verdriet mogen er zijn en jij bent oké dat zijn jouw toverwoorden.
En ze hebben geholpen.
Bedankt Jos voor de fijne cursussen en mooie gesprekken waarin ik mij echt gezien en gehoord gevoeld heb.
Dankzij jou ben ik weer op de goede weg.
Ik raad iedereen de cursus Voluit leven aan. Je haalt eruit waar het in het leven echt om gaat. Verbondenheid.

Annemiek

 by Paula

In de waan van de dag en onder druk van de buitenwereld ben je geneigd hierin mee te gaan en jezelf voorbij te lopen. Bij Jos krijg je handvatten om hiermee om te gaan, hij zet je even "stil" en laat je inzien dat je zelf (weer) keuzes kunt maken.. Keuzes die passen bij jou, waar je voor staat en die voor jou belangrijk zijn. Jos, dank je wel voor de inspirerende gesprekken, zowel individueel als in de cursus. Je hebt me iets gegeven waar ik de rest van mijn leven mee verder kan c.q. op terug kan vallen.

 by Stani

Jos stelt de juiste vragen en vertelt de verhalen die je dan echt nodig hebt. Hij creëert de mogelijkheid om casussen te bespreken en confronteert je om op een erg positieve manier jezelf weer te ontmoeten/tegen te komen. Ik ben ontzettend blij met zijn manier van werken en hoe veel dat mij persoonlijk heeft geholpen. Ik heb geleerd en geaccepteerd dat alles wel OKÉ is, en wat voelt dat goed, en geeft dat rust.  

 by Henk

Vorig jaar Juli heb ik de cursus Voluit Leven gevolgd. Na 8 weken was ik heel erg verbaast wat het allemaal met me had gedaan. Allerlei stemmen in je hoofd om je te vertellen dat wat je hebt besloten niet heel erg handig is. Die stemmetjes zijn er nog steeds altijd maar weer melden dat je beslissingen toch iets anders moeten. Nu nog steeds, vanaf de cursus, bedank ik de stemmetjes voor hun inbreng en ga fluitend verder op mijn pad. Het is mooi om zo verder te kunnen gaan,

Bedankt Jos.

 by Carmelcollege Emmen

Net 9 cursussessies afgerond samen met 3 collega's. De cursus heeft me precies gebracht wat ik had gehoopt: rust en ruimte om na te denken over hoe het eigenlijk met me gaat en of ik nog doe wat ik wil doen in mijn leven.

Jos heeft het fantastische vermogen om mensen (soms letterlijk) stil te laten staan bij wat ze doen/denken/zeggen. Dat doet hij door het stellen van de juiste vragen en doet dat met een heleboel passie en humor. Fantastische combinatie! Een enorm kundig, rustgevend en gezellig persoon waar je je snel bij op je gemak voelt. Erg jammer dat deze prettige samenwerking voorbij is!

Tot slot, ik heb enorm veel waardevols geleerd van deze sessies en verwacht nog vaak in zijn aanbevolen boeken te lezen. Ook het feit dat ik sessies heb gevolgd met 3 anderen heb ik als erg prettig ervaren: leer je alleen nog maar meer van.

Page 1 of 4:
«
 
 
1
2
3
4
 
»