Deel jouw ervaring

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Average rating:  
 31 reviews
by Annemiek on

Bedankt Jos

Ik ben via de praktijkbegeleider van de huisarts bij je terechtgekomen.
Die vertelde mij dat de cursus voluit leven gegeven werd door jou en dat jij waarschijnlijk een goede aanpak voor mij zou hebben.
Daar ging ik dan een week later naar de cursus.
Daar aangekomen zaten er al een paar cursisten in de hal te wachten. We kwamen in de cursuszaal en er was eigenlijk meteen een hele veilige sfeer.
Jij volgt het boek voluit leven op een bijzondere manier. Niks geen lesjes maar alles vanuit eerlijkheid en positiviteit. Jij zet iedereeen stil maar mij letterlijk.
Jij triggert met je gedrag en opmerkingen en zet je aan het denken en vooral omdenken.
Voordat de cursus begon was ik mezelf kwijt, had geen regie meer over mijn emoties .Verdriet boosheid en angst hadden mij overgenomen. Ik wilde weer blij zijn.
Door de cursus leerde ik dat ellende erbij hoort dat wist ik allang hoor maar nu moest ik dat gaan accepteren en er niet meer tegen vechten.
Niet meer vechten is erg moeilijk als je dat je hele leven wel gedaan hebt en proberen te leven i.p.v. overleven is erg lastig. Maar dankzij de cursus voluit leven en later de cursus dit is mijn leven die ook erg fijn was in Veenhuizen met fijne veilige sfeer en fijne medecursisten en goede eyeopeners en humor door jou is het me gelukt weer meer te lachen en niet meer boos te zijn maar te accepteren dat het is zoals het is en dat je zelf de regie weer moet nemen over je leven.
Ook heb je mij als coach voor problemen op werkgebied ontzettend geholpen met jouw kijk op mij. Je hebt mij weer zelfvertrouwen gegeven en geleerd minder emotioneel op alles te reageren en weer plezier te krijgen in wat ik altijd met veel passie heb gedaan en wat helemaal verdwenen was door onzekerheid en angst.
Je angst en verdriet mogen er zijn en jij bent oké dat zijn jouw toverwoorden.
En ze hebben geholpen.
Bedankt Jos voor de fijne cursussen en mooie gesprekken waarin ik mij echt gezien en gehoord gevoeld heb.
Dankzij jou ben ik weer op de goede weg.
Ik raad iedereen de cursus Voluit leven aan. Je haalt eruit waar het in het leven echt om gaat. Verbondenheid.

Annemiek

by Paula on

In de waan van de dag en onder druk van de buitenwereld ben je geneigd hierin mee te gaan en jezelf voorbij te lopen. Bij Jos krijg je handvatten om hiermee om te gaan, hij zet je even "stil" en laat je inzien dat je zelf (weer) keuzes kunt maken.. Keuzes die passen bij jou, waar je voor staat en die voor jou belangrijk zijn. Jos, dank je wel voor de inspirerende gesprekken, zowel individueel als in de cursus. Je hebt me iets gegeven waar ik de rest van mijn leven mee verder kan c.q. op terug kan vallen.

by Stani on

Jos stelt de juiste vragen en vertelt de verhalen die je dan echt nodig hebt. Hij creëert de mogelijkheid om casussen te bespreken en confronteert je om op een erg positieve manier jezelf weer te ontmoeten/tegen te komen. Ik ben ontzettend blij met zijn manier van werken en hoe veel dat mij persoonlijk heeft geholpen. Ik heb geleerd en geaccepteerd dat alles wel OKÉ is, en wat voelt dat goed, en geeft dat rust.  

by Henk on

Vorig jaar Juli heb ik de cursus Voluit Leven gevolgd. Na 8 weken was ik heel erg verbaast wat het allemaal met me had gedaan. Allerlei stemmen in je hoofd om je te vertellen dat wat je hebt besloten niet heel erg handig is. Die stemmetjes zijn er nog steeds altijd maar weer melden dat je beslissingen toch iets anders moeten. Nu nog steeds, vanaf de cursus, bedank ik de stemmetjes voor hun inbreng en ga fluitend verder op mijn pad. Het is mooi om zo verder te kunnen gaan,

Bedankt Jos.

by Carmelcollege Emmen on

Net 9 cursussessies afgerond samen met 3 collega's. De cursus heeft me precies gebracht wat ik had gehoopt: rust en ruimte om na te denken over hoe het eigenlijk met me gaat en of ik nog doe wat ik wil doen in mijn leven.

Jos heeft het fantastische vermogen om mensen (soms letterlijk) stil te laten staan bij wat ze doen/denken/zeggen. Dat doet hij door het stellen van de juiste vragen en doet dat met een heleboel passie en humor. Fantastische combinatie! Een enorm kundig, rustgevend en gezellig persoon waar je je snel bij op je gemak voelt. Erg jammer dat deze prettige samenwerking voorbij is!

Tot slot, ik heb enorm veel waardevols geleerd van deze sessies en verwacht nog vaak in zijn aanbevolen boeken te lezen. Ook het feit dat ik sessies heb gevolgd met 3 anderen heb ik als erg prettig ervaren: leer je alleen nog maar meer van.

by Anoniem on

Ik heb nu twee gesprekken face-to-face met je gehad. Maar eigenlijk begon de hulp al telefonisch, bij het maken van de eerste afspraak. Op dat moment zat ik compleet vast in mijn angst en paniek, ik was ervan overtuigd dat ik gek zou worden. Mijn grootste angst was om altijd in die angst gevangen te blijven en nooit meer te kunnen genieten van het leven. Ik had negatieve gedachten en was veel aan het piekeren. Ik kwam er zelf niet uit. Ik was die dag naar de huisarts geweest. Die heeft 20 minuten naar mij geluisterd en concludeerde dat ik een burn-out en angststoornis heb. Ik kreeg rustgevende medicatie en antidepressiva voorgeschreven.
Toen wij elkaar telefonisch spraken, viel mij als eerst op dat je de tijd nam en dat je vertelde dat ik oké ben. Je zei: ‘Jij bent oké en de angst mag er zijn. Laat het maar toe. Je zal zien dat het niet zo groot meer is, als je het toelaat. Jij bent gewoon normaal, je word niet gek. Je mag er zijn. En je mag mij bellen als je er echt niet uitkomt.’
Vanaf dat moment viel er een grote last van mijn schouders. Ik kon wel huilen, ik voelde voor het eerst in weken dat er écht naar mij geluisterd werd. Ik voelde mij gerustgesteld en durfde vanaf dat moment een klein beetje te vertrouwen dat het misschien toch goed zou kunnen komen. Vanaf ons telefonische gesprek kon ik weer wat eten, iets beter slapen, etc. Zo belangrijk is het om je gehoord en gezien te voelen als je er zo doorheen zit.

De inzichten die ik tot nu toe heb verkregen is dat het gevoel van controle hebben voor mij belangrijk is/was. Het gevoel van in controle zijn is eigenlijk een zelf gefabriceerde schijnveiligheid, want in feite heb ik nergens controle over. Ook maakt het gevoel van controle hebben dat ik niet hoef te voelen, niet hoef na te denken. Ik ben gaandeweg het contact met mezelf, mijn innerlijke kind, mijn echte gevoel, wat kwijtgeraakt.
Ik heb het inzicht gekregen dat ik vanaf de middelbare school, toen bleek dat ik best goed kon leren, de lat voor mezelf heel hoog heb gelegd. Ik moest van mijzelf presteren; goede cijfers halen, doen wat er van je verwacht wordt. Het liefst zo perfect mogelijk. Het voorbeeld van binnen de lijntjes kleuren past bij mij. Zodra ik over de lijn ga, gooi ik de tekening weg en begin opnieuw. Ook wel bang om het fout te doen, bang voor afwijzing. Wat betreft het werken binnen de gehandicaptenzorg heb ik mezelf ook aangeleerd om gevoel niet teveel toe te laten. Vooral de jaren op de ZIB heb ik dit toegepast. De doelgroep was heftig, veel agressie. Ook heb ik veel nare dingen meegemaakt met collega’s, dingen die eigenlijk niet oké zijn maar waarvan ik niet goed wist hoe ik hiermee om moest gaan. Bang om ruzie te krijgen, want conflicten ga ik het liefst uit de weg. Ook bang voor represailles, achteraf gezien heb ik mij best vaak onveilig gevoeld maar ben ik op de automatische piloot doorgegaan.
Ik zie steeds meer in dat ik de afgelopen jaren ontzettend over mijn eigen grenzen ben gegaan. Als ik moe was, ging ik toch door. Ik nam niet de tijd om uit te zieken. Ik kan moeilijk nee zeggen. Vooral de laatste twee jaar, met verhuizing, verandering van baan en de IAG opleiding, was zwaar.
Ik zie in dat ik uit balans ben ik en veel te lang onder spanning heb geleefd. Ik ben er flink van geschrokken hoe angstig en in paniek ik mij voelde de afgelopen tijd. Ik zie nu in dat het oké is om te kunnen zeggen dat het even niet goed met mij gaat. Het is heel vervelend en soms ook lastig, maar het is ook oké. Dat ik dit kan zeggen/toegeven is nieuw voor mij.
Ik heb het boek Voluit Leven meegekregen, ik ben heel benieuwd wat mij dit gaat brengen.

by Henny on

Wat een verhelderende kijk geeft Jos je op je eigen leven. Je kunt niet uitleggen wat de cursus inhoud, na 8 weken ziet je familie, vrienden, collega’s wat er met je gebeurd is, ongelofelijk.

Bedankt Jos

by Rina on

Via de huisarts kwam ik in contact met Jos, en ik heb een erg gezellige en waardevolle cursus beleeft, waarvoor ik erg dankbaar ben. Ik vind het daarom ook heel erg jammer dat het afgelopen is, maar ja, aan alles komt komt een eind. Ik heb in deze cursus mooie "handvaten" meegekregen waar ik mee uit de voeten kan. Daarnaast is Jos een toffe peer, waarbij ik me meteen goed voelde. Rustig en duidelijk en begaand met de cursist. Hij geeft je het gevoel dat je waardevol bent. Ik kan iedereen deze cursus aanbevelen.

by Jolanda on

Ik kwam via mijn huisarts bij Jos terecht, nadat ik het reguliere circuit van psychologen en therapeuten had doorlopen. Behalve een korte boost, belandde ik uiteindelijk weer in een neerwaartse spiraal. Na een aantal individuele gesprekken, besloot ik om de training Voluit leven te gaan volgen. Jos wist mij stil te zetten en te laten nadenken over wie ik echt ben, of wat ik doe vanuit mijn eigen ik/zelf. Kreeg zicht op soort monsters en negatieve overtuigingen/soort monstertjes die in mij waren geslopen.. Ik weet het, dat klinkt vaag "monsters", maar zij nemen je eigen ik over op de momenten of periodes dat het niet goed met je gaat. Hierdoor vergeet je uiteindelijk wie je echt bent en lukt het ook bijna niet om dat weer terug te krijgen. Bij mij speelde er veel externe factoren waardoor het steeds slechter met mij ging en ik niet meer wist wie ik was. De buitenwereld heb je geen grip op, maar wel op jezelf. Iedereen die in staat is om kritisch naar zichzelf te durven kijken kan ik aanraden om contact op te nemen met Jos. Ik ben mijn boosheid inmiddels kwijt en hierdoor kreeg ik weer ruimte om mezelf toe te laten en weer te kunnen genieten van de kleine mooie dingen in het leven.

by Anoniem on

Ik heb recentelijk de cursus 'Voluit leven' bij Jos afgerond. 'k Ben erg blij dat ik de cursus gevolgd heb.

Ik kwam daar niet omdat ik problemen had of ongelukkig was. Ik heb best een mooi en gelukkig leven, maar liep in mijn dagelijkse leven regelmatig tegen wat 'dingen' op die mij veel negatieve energie kostten.

Die 'dingen' zijn eigenlijk negatieve gedachten die ik door de cursus beter heb leren (her)kennen en ze kan accepteren, maar nu zelf bepaal wat ik ermee doe en of ik ze geloof. Dit bespaart mij veel negativiteit in mijn leven, waardoor ik nog gelukkiger ben geworden.

Jos is een fijne vent; recht door zee, confronterend en eerlijk. Hij houdt je een spiegel voor en laat je weer 'in je kracht komen'. Hoe vaag ik die term 'in je kracht komen' eerst ook vond; hij dekt volledig de lading!

Page 1 of 4:
«
 
 
1
2
3
4
 
»