Dit staat voor dat we allemaal problemen tegen komen, dit willen we niet, het moet anders en beter. We verwachten allemaal teveel. Uiteindelijk ervaren we dus veel teleurstellingen en laten we niet toe wat er is, ook al zijn dit menselijke problemen. We raken ermee in gevecht en zaken kunnen we niet meer normaliseren.  We kunnen er de hele dag mee bezig zijn. Juist het niet toelaten en ermee in gevecht komen zorgt onnodig voor veel klachten en een grote last, je stroomt over en kunt het niet meer stoppen.

Je leert met name in de trainingen je gevecht bewust te worden en los te laten waardoor het goede weer de overhand kan krijgen. Dat is je kracht.

Uit mijn ervaring met mensen, kennis vanuit de positieve psychologie en het geven van trainingen ben ik steeds meer gaan inzien dat niet zozeer de omstandigheden en de klachten het grootste probleem vormen. Het gaat erom wat het onbewust met je doet. Dit gevecht tussen de klachten en het onderbewuste kost veel energie. Vooral mensen die al jaren vechten met zichzelf, er depressief van worden en/of burn-out raken, zijn veelal onbewust overspoeld met klachten. 

Voluit leven en de positieve psychologie hebben mij geleerd mensen dit bewust te maken en het los te laten zonder dat er van alles moet veranderen. In de cursussen word je hier al snel mee geconfronteerd en wakker geschud hoe dingen vast zitten in je hoofd. Door middel van oefeningen leer je los te laten zodat er weer veel meer ruimte komt voor wat je echt graag wilt en wat wel goed is. Mensen ervaren het loslaten als een grote bevrijding en raken weer verbonden met zichzelf en anderen. Je hebt weer positieve aandacht. Aanvaarding is een kunst, dat leer je met name in de groep en middels de trainingen.