Je wordt je bewust van je negatieve gedachten, patronen, automatismen en deze kun je zien als monsters in je hoofd. Veel oordelen en onbewuste patronen hebben regie over je leven gekregen. Hier ben je mee in gevecht, maar vaak niet bewust. Hoevaak heb jij niet tegen jezelf gezegd, dat je dat niet meer wilt en dat je het morgen  anders gaat doen. We balen van onszelf en ervaren schaamte en schuld. Het wordt een last die je iedere dag meesleurt, je somber maakt en irriteert.

Jij bent wie je bent, maar dat zijn we vaak kwijt. Dit heeft dus te maken met veel sub-ikken/monsters in je hoofd. Bv: het kan altijd beter, wat zal de ander vinden, nooit genoeg, niet kwetsbaar mogen zijn, doorgaan totdat…

In de cursussen leer jij je andere ikken kennen en er weer regie over te krijgen.

In mijn aanpak leer je je bewust te worden van je monsters en hierdoor worden problemen minder zwaar zonder alles te moeten veranderen. Je leert ze kennen en je leert weer baas te worden over je leven. Het zet je in je kracht. Mensen geven steeds aan dat dit zeer goed werkt. Bewustwording en loslaten/cognitieve defusie. Het geeft veel meer rust. Maar daar is wel lef voor nodig en dat krijg je met name door de groepssessies.