Als het niet meer zo goed gaat en je bent vastgelopen in de dagelijkse activiteiten. Creëer je steeds meer verwachtingen, focus je meer op resultaten en voel je psychologische overbelasting in je mentale toestand? Dan leer je in de cursussen om eens stil te staan op de (verkeerde) ladder.

Je beklimt een ladder die je eigenlijk niet wilt beklimmen, omdat je dit doet vanuit verwachtingen van anderen. Je vergelijkt jezelf met anderen, je wilt erbij horen en de belangrijke carrière voorop stellen. Dit allemaal om aanzien te krijgen.

In de cursus Voluit Leven word je bewust stil gezet op de ladder want er is een weg terug, jouw weg! De levenswaarden worden herontdekt die jou kenmerken als persoon. De metafoor ‘de ladder’ zet je stil want dat lukt jezelf vaak niet meer en staat vaak als basis van vele klachten. Deze andere kijk naar klachten, waar komen ze nu eigenlijk vandaan, maakt mensen vaak bewust. Dat maakt dat je weer keuze hebt.

Onlangs gaf een man aan dat deze metafoor echt een eyeopener was. Hij schoot in tranen en liet dit ook toe. Op dat moment werd hij zich bewust van zijn gezin, familie en verloren vrienden. Lange tijd had hij geleefd om hard te werken om carrière te moeten maken.

Lees hier het volledige verhaal over de persoonlijke ladder